Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody wanilowe z dressingiem jagodowo - porzeczkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody waniliowe 1 litr
jagody 0,5 szklanki
banan 1 sztuka
cukier puder 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat odrobinka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lody wanilowe z dressingiem jagodowo - porzeczkowym

Przygotuj pucharki.
Jagody przebierz i opłucz w zimnej wodzie.
Banana obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
W kubku od blendera umieść obranego banana i dodaj jagody.
Miksuj blenderem.
Następnie w zależności według uznania dodaj do smaku cukier i kwasek cytrynowy.
Tak przygotowany dresing przełóż do jakiegoś szklanego naczynia i minimalnie podgrzej w piekarniku.
Lody nałóż do pucharków i polej letnim dressingiem jagodowo - bananowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.11.2014 17:12
uwielbiam lody
ONY_za_kare 06.09.2014 14:12
fajne lody
Renata9 31.08.2014 20:21
pyszne lodziki; napisz maila do Doradcy to Ci poprawi tytuł :-)
patryska76 31.08.2014 18:18
W nazwie popełniłam błąd. Dressing powinien być jagodowo - bananowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak