Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody waniliowe z białą czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy opakowanie
mleko 2 szklanki
masło 250 gram
cukier waniliowy
żółtko jajek
biała czekolada 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lody waniliowe z białą czekoladą

1.5 szklanki mleka zagotować; w 1/2 szklanki rozrobić budyń i dodać do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i ostudzić.

Masło utrzeć razem z cukrem i żółtkiem na puszystą masę.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać razem wszystkie składniki.

Zimną masę wlać do foremek i wstawić do zamrażalnika. Można wlać do jednego pojemnika i po zamrożeniu nakładać lody łyżką.

* przed zamrożeniem można dodać ciut kakao.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 15.02.2013 21:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak