Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody rabarbarowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier 120 gram
jogurt naturalny 370 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lody rabarbarowe

Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do garna, wsypujemy cukier, wlewamy ciut wody i gotujemy kilkanaście minut aż całkowicie zmięknie, pamiętając by często go mieszać. Gdy zrobi się juz papka odstawiamy do wystudzenia.

Miksujemy razem z jogurtem i wstawiamy do zamrażarki. Co godzinę należy przemieszać mieszankę, by nie utworzyły się kryształki lodu.

Smacznego :)

Miłego dnia :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.10.2012 10:57
oo ciekawy smak lodów;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak