Lody porzeczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    350 ml
  • mleko

    1.5 szklanki
  • czarna porzeczka

    szklanka
  • sok z połówki cytryny

  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczkę myjemy i miksujemy w blenderze.

Mleko i kremówkę łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, mus porzeczkowy i mieszamy. Dosładzamy wedle uznania.

Masę wkładamy do zamrażarki i co godzinę ją miksujemy, by rozbić kryształki lodu.

Możemy także przelać masę do foremek na lody i zamrozić.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat