Lody migdałowo-truskawkowe

Lody migdałowo-truskawkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    300 g
  • migdały zmielone

    100 g
  • amaretto

    1 łyżka
  • żółtka

    2 szt
  • śmietana

    200 g
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować blenderem, dodać mleko. Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do maszynki do lodów włączyć na 30 min, dołożyć zmielonych migdałów oraz amaretto. Po tym czasie włożyć masę do zamrażarki na ok 1 h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

02.06.2012 13:06
Niebo w "gębie"!!!

RenataZ-et

08.09.2011 20:49
suuuuper, szkoda tylko że nie mam takiej maszynki :(

Beatris

08.07.2011 08:53
Niedawno kupiłam maszynkę do lodów, to z chęcią skorzystam z przepisu.

Iwona43

28.06.2011 15:57
wygladają smakowicie:)musze wypróbować

novita26

26.06.2011 07:45
lody są super

novita26

25.06.2011 13:42
mniam

Natalia/tubisiek

21.06.2011 21:51
piękne!

Agnieszka_B

21.06.2011 10:31
Takich lodów nie potrafiłabym odmówić:)

aginaa

20.06.2011 13:29
super, tylko maszynki do lodow mi brakuje :)

Nina7

20.06.2011 08:39
Pięknie wyglądaj:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat