Lody migdałowo-truskawkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    300 g
  • migdały zmielone

    100 g
  • amaretto

    1 łyżka
  • żółtko jajek

    2 szt
  • śmietana

    200 g
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować blenderem, dodać mleko. Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do maszynki do lodów włączyć na 30 min, dołożyć zmielonych migdałów oraz amaretto. Po tym czasie włożyć masę do zamrażarki na ok 1 h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 02.06.2012 13:06
Niebo w "gębie"!!!
RenataZ-et 08.09.2011 20:49
suuuuper, szkoda tylko że nie mam takiej maszynki :(
Beatris 08.07.2011 08:53
Niedawno kupiłam maszynkę do lodów, to z chęcią skorzystam z przepisu.
Iwona43 28.06.2011 15:57
wygladają smakowicie:)musze wypróbować
novita26 26.06.2011 07:45
lody są super
novita26 25.06.2011 13:42
mniam
Natalia/tubisiek 21.06.2011 21:51
piękne!
Agnieszka_B 21.06.2011 10:31
Takich lodów nie potrafiłabym odmówić:)
aginaa 20.06.2011 13:29
super, tylko maszynki do lodow mi brakuje :)
Nina7 20.06.2011 08:39
Pięknie wyglądaj:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat