Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody miętowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
śmietana 30% 500 ml
cukier 8 dag
mięta liście 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Lody miętowe

Miętę zalać odrobiną wrzątku i odstawić na chwilę po czym mocno zlendować. Białka ubić na sztywną pianę, osobno utrzeć żółtka z cukrem i osobno ubić schłodzoną śmietankę. Do żółtek dodać, białka, miętę oraz śmietankę i delikatnie wmieszać. Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin, Tych lodów nie trzeba mieszać, nie robią się grudki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak