Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody malinowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
mleko 200 ml
śmietana 30% 200 ml
cukier waniliowy 32 g
cukier puder 70 g
maliny świeże szklanka

Porada

Jeśli nie masz maszynki, masę wstaw od razu do zamrażarki i co godzinę miksuj, aż lody zamarzną.

Przepis i sposób przygotowania na: Lody malinowe

Misę do lodów mrozimy od 8 godzin do 24 godzin, wszystko zależy od zaleceń producenta maszyny. Po tym czasie żółtka ubijamy z cukrami na jednolitą, puszystą masę. Dodajemy mleko, maliny i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno , następnie dodajemy do masy z żółtek i mleka. Masę dokładnie mieszamy i wlewamy stopniowo do włączonej maszyny. Lody kręcimy w maszynce około 45- 60 minut. Masę przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki w celu domrożenia około 2-3 godzin.




PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:33
Pięknie wyglądają. Też chętnie wezmę jednego. :)
bietka 21.09.2017 09:00
poprosze jedną porcyjkę : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak