Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody krówkowe z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aromat śmietankowy kilka kropel
Rice Drink Alpro 2 szklanki
masa krówkowa 150 g
migdały 40 g
żółtko jajek 5 sztuk
kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lody krówkowe z migdałami

Rice Drink podgrzewwamy z masą krówkową do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści, dodajemy aromat i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Ubijamy śmietankę i dodajemy do wystudzonej masy, mieszamy i wlewamy do maszynki do lodów (zamrażanej wcześniej przez 12 godzin). Ustawiamy czas na 25-30 minut. W trakcie mieszania dosypujemy drobno posiekane migdały. Przygotowane lody przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki aż ich konsystencja nas zadowoli. Podajemy posypane migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.08.2012 15:12
Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak