Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody kajmakowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajmak 400 gram
mleko 200 gram
mascarpone 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lody kajmakowe

Rozpuścić kajmak z mlekiem, w razie potrzeby podgrzać, przestudzić i całość zmiksować na gładki, jednolity krem, wlać do szklanego pojemnika i wstawić do zamrażarki.

Masę mieszać co dwie godziny, by nie utworzyły się grudki lodu, kiedy uzyskają pożądaną konsystencję podawać w schłodzonych pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak