Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jogurtowe jeżynowo ananasowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 300 gram
ananas 200 gram
jogurt grecki 5 łyżek
śmietana kremówka 100 ml.
miód płynny 1 łyżka
sok z cytryny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jogurtowe jeżynowo ananasowe

Jeżyny umyć i zmiksować blenderem razem z ananasem ( ananasa należy obrać i użyć tylko słodkich części ) Umieścić w misie. Dodać jogurt, miód i śmietanę. Zmiksować mikserem ok. 2 min. Przelać do naczynie, które ma pokrywkę i umieścic w zamrażarce. Co 30 minut- 1 godziny wyciągamy i miksujemy, aby nie powstały kryształki lodu. Tę czynność powtarzamy 4-5 razy. Potem możemy nakładać do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.12.2015 12:44
świetne lody
justynkag 14.06.2015 09:13
Wyśmienite lody
Babeczka35 14.06.2015 08:12
Super lody:)
Jadwiga/Jaga85 13.06.2015 23:36
pyszne lody!
mysza75 13.06.2015 21:27
jakie dobre sama bym chętnie zjadła
Wiktoria29 13.06.2015 20:54
ciekawi mnie połączenie jeżyn z ananasem, jeszcze takiego nie widziałam , brzmi fajnie, muszę spróbować
gosia1988 13.06.2015 19:33
ale bym zjadła....
paulette17 13.06.2015 17:14
Tak pyszne i orzeźwiające, lekko kwaskowate :) w sam raz na upalne dni :)
luna76 13.06.2015 15:49
Takimi lodami dziś bym nie pogardziła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak