Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 250 gram
śmietana 30% 330 mililitr
mleko 150 mililitr
woda 100 mililitr
cukier 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe

Jagody dokładnie zmiksować blenderem. W rondelku pogrzać wodę z cukrem i gotować kilka minut, aż powstanie gęsty syrop cukrowy. Śmietanę lekko ubić, do śmietanki dodać mleko, jagody i syrop. Wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników. Lody przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalki. Kilkukrotnie, co ok. 1 godzinę zmiksować masę, aby pozbyć się kryształków lodu. Zostawić w zamrażalce do całkowitego zamrożenia. Lody wyjąć z zamrażalki na kilka minut przed planowanym czasem podania, aby nieco zmiękły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 07.08.2017 09:48
Jagody wymiatają. Piękne zdjęcie :).
Ola1984 01.08.2017 09:51
Dziękuję :) Były przepyszne :)
Ola1984 01.08.2017 09:51
Częstuj się proszę ;)
Kulinarna Ja 31.07.2017 15:20
Pięknie się prezentują
gosia56 31.07.2017 14:05
Poproszę chociaz jedną gałeczkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak