Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 szklanka mrożonych owoców
jogurt naturalny 5-6 czubatych łyżeczek
miód lipowy 2 i 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe

Wyciągamy zamrożone jagody, odmierzamy szklankę owoców i wsypujemy ją do misy blendera. Następnie dodajemy miód i 4-5 łyżeczek jogurtu naturalnego. Miksujemy krótko, sprawdzamy strukturę lodów i opcjonalnie dodajemy resztę jogurtu. Ze względu na to, że każdy może użyć jogurtu różnej firmy (, a przez to mniej lub bardziej gęstego) doradzam dodawać go stopniowo.
Jagodową masę lodową nakładamy do rożków i od razu podajemy.
Jeśli chcemy zostawić lody na później lub zrobić większą porcję, można je włożyć na trochę do zamrażalnika (jednak nie na za długo), a następnie powtórnie zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.07.2017 17:31
poprosze o porcyjkę ;)
pestka 04.07.2017 07:30
pyszne lody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak