Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody czekolaowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
cukier 100 g
mleko 750 ml
gorzka czekolada 75 g
kakao 10 g
mąka ziemniaczana 10 g
cukier 1 łyżka
sól według uznania
melisa według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Lody czekolaowe

Utrzeć żółtka z cukrem. Czekoladę zetrzeć na tarce. Dodać sól, mleko czekoladę, kakao i mąkę do żółtek. Wstawić miseczkę do garnka z gorącą wodą i gotować. Ostudzić przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalki na 3 godziny. Podawać z sosem z czarnej porzeczki i listkami melisy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak