Lody czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szkl
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • czekolada

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w pół szklani mleka, podgrzewając. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Mleko zagotować. Naczynie z ubitymi jajkami położyć nad parą i powoli wlewać gorące mleko i czekoladę, ciągle ubijając. Tak dlugo ubijać aż masa będzie gęsta. masę zdiąć z pary i ubijać do ostudzenia. Przełożyć masę do pucharkow, włożyć do zamrazalnika na 4 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.11.2013 13:17
wyglądają na dokładnie takie jak lubię :)
Monika193 19.12.2010 10:01
taki deser każdy lubi
bami 19.12.2010 10:00
Lody czekoladowe....ah :)
Iwona51 19.12.2010 09:43
fajny pomysł na dobry deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat