Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody botwinkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 2 pęczek
koperek 1 pęczek
sok z cytryny
sól
cukier
lody 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: lody botwinkowe

Botwinkę oczyścić, umyć, zmiksować. Koper umyć, zmiksować. Włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wrzącej wody, gotować. Dodać sok z cytryny, sól, cukier i odrobinę pieprzu. Następnie przetrzeć przez sito, schłodzić lub zmrozić. wymieszać z lodami śmietankowymi, można podawać od razu albo jeszcze trochę zmrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zolzica 31.10.2012 19:45
czaderskie :D
cooleczka 23.10.2012 18:36
dla mnie zupełna nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak