Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody bananowo-orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 4 szt
maślanka 150 ml
miód 2 łyżki
truskawki 1 garść
orzechy włoskie 4 tarte łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lody bananowo-orzechowe

Kroki postępowania

1
W blenderze miksuje obrane i pokrojone banany z maślanką.
Krok 1 - Lody bananowo-orzechowe foto
2
Dodaję miód, orzechy oraz syrop klonowy (lub cukrowy), ponownie mieszam.
).
Krok 2 - Lody bananowo-orzechowe foto
3
Nakładam do pojemnika na lody i wkładam do zamrażalnika na jedną noc (tyle u mnie trwało zanim zamarzły
Podaję w miseczce i każdą porcję dodatkowo polewam syropem klonowy, posypuję orzechami i układam truskawki. Prosty przepis, a bardzo smaczny.
Krok 3 - Lody bananowo-orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 01.04.2014 16:16
Super pomysł, a nie trzeba było co jakiś czas mieszać, by nie robiły się kryształki lodu? Bo ja mam taki przepis, że co 30-40 minut powinno się właśnie mieszać, co powoduje, że jest jednolicie zamarznięte bez kryształków.
luna76 01.04.2014 12:07
sezon na domowe lody uważam za rozpoczęty:) Pyszniutkie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak