Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody bakaliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 5 dag
rodzynki 5 dag
figi 5 dag
mleko 2 szkl
żółtko jajek 5 sztuk
cukier puder 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: lody bakaliowe

orzechy sparz obierz ze skórki i posiekaj.posiekaj tez figi.zagotuj mleko zółtka utrzyj z cukrem a do tego powoli dolewaj mleko ciągle ucierając masę.
Masę ubijaj następnie na parze aż zgęstnieje,ostudź i wymieszaj z bakaliami.Wstaw do zamrażalnika na ok 3 godz a w ciągu dwóch pierwszych godzin mieszaj ją co 15 min. Lody podawaj w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 03.02.2012 10:31
słodka przyjemność
Karolcia12 27.10.2011 15:08
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak