Lody amaretto z karmelem

Lody amaretto z karmelem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    150 mililitrów
  • śmietana 30%

    330 mililtrów
  • likier amaretto

    2 łyżki
  • masa kajmakowa

    4 łyżki
  • ciasteczka amaretti

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej mleko (najlepiej migdałowe) oraz likier amaretto. Przekładamy masę do maszyny do lodów. Lody trzeba jeszcze dodatkowo trochę zmrozić, więc na koniec przekładamy ody do plastikowego pojemnika i przed włożeniem lodów do zamrażalnika mieszamy je z masa kajmakową. Podajemy z ciasteczkami amaretti

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Saga123

27.08.2015 14:24
apetycznie wyglądają :)

Justi2401

27.08.2015 14:11
Wspaniałe lody, deser wart grzechu :)

paulette17

27.08.2015 14:11
Uwielbiam amaretto ! Najlepsze :)

Wacław

27.08.2015 09:37
bardzo apetyczne lody :-)

Mniam

27.08.2015 08:34
Takie lody za mną chodzą :) Na pewno bardzo bardzo smaczne.

Iwusia

26.08.2015 23:48
ojjj wyborne muszą być

norweska20

26.08.2015 23:07
coś pysznego :)

Łukasz15

26.08.2015 22:47
Bardzo dobre

patryska76

26.08.2015 22:44
wyśmienite!

Wafelek2601

26.08.2015 22:34
Pyszne lody

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat