Lodowy torcik cappuccino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serka mascarpone

    75 dag
  • maślanki naturalnej

    100 ml
  • Ramy Cremefine do ubijania

    450 ml
  • cappuccino

    3 dag
  • krakusków zbożowych

    20 dag
  • masła

    2 łyżki
  • cukru pudru

    6 dag
  • żelatyny

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i na spód wyłożyć pokruszone ciasteczka zbożowe wymieszane z rozpuszczonym masłem.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, przestudzić. Ramę Cremefine ubić, dodać cukier puder i cały czas ubijając połączyć z serkiem mascarpone, maślanką i cappuccino (niewielką ilość pozostawić do posypania po wierzchu). Na samym końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Po wierzchu posypać pozostawionym cappuccino. wstawić do zamrażarki na minimum 5 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 09.05.2012 22:46
super
ajres 09.05.2012 22:46
super
Fiffi 04.03.2012 22:40
ooo super...
aguus 03.05.2011 21:29
w sam raz na zbliżające się lato...
irenka 24.03.2011 21:29
ciekawy przepis,na pewno smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat