Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki
mleko 400 ml
bita śmietana 2 szt
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Herbatniki wyłożyć na spód blachy. 2 galaretki rozpuścić w 250ml wody i doprowadzić do częściowego zsiądnięcia. Bitą śmietanę przyrządzić wg przepisu, dodać zsiadającą się galaretkę i miksować mikserem aż powstanie jednolita masa. Masę wylać na herbatniki i włożyć do lodówki. Pozostałe dwie galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić i kiedy będą się lekko zsiadać wylać na przygotowaną wcześniej piankę. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Smacznego!
Do tego deseru można użyć dowolnych smaków galaretek, można dodać owoce lub herbatniki zastąpić biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 10.05.2011 19:21
Uwielbiam ciasta na zimno
Urszula16 26.09.2010 21:07
Bardzo fajny, łatwy do wykonania i pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak