Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opak
galaretka brzoskwiniowa 1 opak
galaretka cytrynowa 1 opak
ananas z puszki 1 opak
galaretka wiśniowa 1 szt.
karp

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Przygotowanie:
1) upiec biszkopt z 8 jajek
2) przekroić go tak aby otrzymać 3 placki
3) układamy tortownicy 1 placek, nasączamy go przestygniętą galaretką brzoskwiniową, na to masę,
4) kładziemy 2 placek i też go nasączamy galaretką agrestową i masa,
5) kładziemy 3 placek nasączamy go galaretką brzoskwiniową i znowu masa,
6) na masę układamy odsączone ananasy i dobrze zastygniętą galaretkę wiśniową .
Schładzamy w lodówce około 3 godz. Najlepsze na lato to ciasteczko :)
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.10.2016 18:31
super ciacho
Kejti 13.02.2014 15:48
Dobre takie lekkie ciacho :-)
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:27
Ciekawy przepis
Romanowka 02.01.2014 15:24
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak