Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1
galaretka cytrynowa 1
szkalnka gęstej śmietany 1
cukier puder
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Galaretki zrobić jak na opakowaniu i wstawić do lodówki. Następnie galaretki pokroić w kostkę i wymieszać wszystkie razem. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę. Nasępnie do tortownicy wyłożyć warstwę galaretek, potem warstwę śmietany i tak na zmianę. Włożyć do lodówki aby zastygło, po jakimś czasie można jeść. Kolorowe i smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak