Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10 żółtek 2 kostki masła 2 szklanki mleka 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego
cukier 1,5 szklanki
galaretka truskawkowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem,dodać budyń.Mleko zagotować i wlać na nie ostrożnie masę budyniową i mieszając prawie zagotować.Ostudzić i utrzeć z masłem. Masę podzielić na 2 części.Do jednej dodać kakao nałożyć na biszkopt.Na to nałożyć drugą część masy, nato np. połówki truskawek i zalać galaretką truskawkową(tężejącą). Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 19.04.2013 00:41
smaczna propozycja
fictor123 10.11.2012 06:37
extra
anemon 19.06.2012 09:33
W sam raz na upały, aby się nieco ochłodzić.
angelika14 12.02.2012 23:01
musi być smaczne
Iwona51
Iwona51 10.08.2011 09:58
pycha
barbara11561 21.07.2011 09:01
świetnie musi smakować i do tego pyszna kawusia-mmmmm pycha:)
ben-ka 16.06.2011 13:09
brzmi bardzo zachęcająco.
kuklik 21.12.2010 19:56
świetne
SmacznaPyza 20.12.2010 14:58
pychotka
Natalia/tubisiek 25.10.2010 08:50
musi być smaczne! szkoda, że nie ma zdjęcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak