lodowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki truskawkowe

    5 opakowanie
  • budynie śmietankowe

    2 opakowaniek
  • truskawki

    1 kg
  • cukier

    1 szkl
  • margaryna

    1 szt
  • żółtko jajek

    3 szt
  • mleko

    1 l
  • biszkopty okrągłe

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w litrze wody rozpuszczamy 3 galaretki na blasze wyłożonej folią spożywczą układamy 1/3 biszkoptów zalewamy tężejącymi galaretkami budyń 250 ml mleka zagotować z cukrem wlewamy pozostałe mleko wymieszane z budyniem i żółtkami mieszamy i studzimy Krem: margarynę ucieramy z budyniem wykładamy kolejno 1/2 kremu pozostałe biszkopty i 1/2 kremu układamy połówki truskawek i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w wodzie według przepisu na opakowaniu odstawiamy do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Brigitte 05.12.2011 10:52
budynie - mniam :)
smile 29.11.2011 17:07
Nazwa interesująca:) Warto spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat