Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretki truskawkowe 5 opakowanie
budynie śmietankowe 2 opakowaniek
truskawki 1 kg
cukier 1 szkl
margaryna 1 szt
żółtko jajek 3 szt
mleko 1 l
biszkopty okrągłe 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: lodowiec

w litrze wody rozpuszczamy 3 galaretki na blasze wyłożonej folią spożywczą układamy 1/3 biszkoptów zalewamy tężejącymi galaretkami budyń 250 ml mleka zagotować z cukrem wlewamy pozostałe mleko wymieszane z budyniem i żółtkami mieszamy i studzimy Krem: margarynę ucieramy z budyniem wykładamy kolejno 1/2 kremu pozostałe biszkopty i 1/2 kremu układamy połówki truskawek i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w wodzie według przepisu na opakowaniu odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 05.12.2011 10:52
budynie - mniam :)
smile 29.11.2011 17:07
Nazwa interesująca:) Warto spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak