Przepis i sposób przygotowania na: Lodowe tartaletki od serca
Wylepione tartaletki pieczemy około 15 minut w 180°C.
Foremki smarujemy wcześniej rozpuszczoną margaryną.
Gotowe studzimy.
Przed podaniem na każdej układamy gałkę lodów i posypujemy posypką. Podajemy.
Idealne na deser we dwoje:)
Tym oryginalnym podaniem z pewnością zaplusujemy wśród gości.
Smakują nie tylko latem:)!!!!
LODY:
z tej porcji lodów zostanie jeszcze.
Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć pestki.
Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy skondensowane mleko. Ubijamy razem. Do puszystej masy wlewamy wczesnej przygotowany malinowy sok. Dokładnie mieszamy całość. Przekładamy do zamrażalnika. Po około 1 godzinie mrożenia lody mieszamy. Czynność powtarzamy około 3-4 razy co 0,5-1 godziny zamrażania.