Lodowe kostki jabłkowo-miętowe

Lodowe kostki jabłkowo-miętowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok jabłkowy

    1 szkl
  • listki mięty

    18 szt
  • cukier

    3 łyzki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Lodowe kostki jabłkowo-miętowe

Gęsty sok jabłkowy słodzimy, nalewamy do pojemniczka na lód, dodając do każdego kawałka listek mięty. Zamrażamy. Wrzucamy po 2-3 kostki do szklanki wody i otrzymujemy orzeźwiający napój.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

ben-ka 02.05.2013 10:33
wspaniały pomysł:)
romanrafal
romanrafal 18.04.2013 18:27
fajne,pomysłowe
pacpaw 19.08.2012 21:56
i mamy gotowy napój od razu schłodzony
BeataJ 13.08.2012 21:03
świetny pomysł!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat