Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowe jabłuszka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
sok z cytryny 1 łyżka
lody
czekolada gorzka 50 g
mleko 3-4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowe jabłuszka

Kroki postępowania

1
Twarde jabłka średniej wielkości cieniutko obrać ze skórki.
Krok 1 - Lodowe jabłuszka foto
2
Obrane jabłka ugotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soku z cytryny, uważając aby się nie rozgotowały .Wyjąć , ostudzić i wydrążyć środki jabłek , a następnie włożyć je na godzinę do zamrażalnika.
Krok 2 - Lodowe jabłuszka foto
3
Po wyjęciu z zamrażalnika środki jabłek wypełnić lodami o dowolnym smaku. Ja wypełniłam je gotowymi lodami śmietankowo -wiśniowymi.
Krok 3 - Lodowe jabłuszka foto
4
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem 3-4 łyżek mleka .Po lekkim wychłodzeniu polać nią jabłuszka z lodami.
Krok 4 - Lodowe jabłuszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 31.07.2015 09:15
pyszności najlepsze na świecie!
Katarzyna59 29.05.2014 20:30
świetny pomysł
Niebieska 07.05.2014 11:18
świetny pomysł
Krystyna32 03.05.2014 08:06
wyglądają świetnie
Mniam 03.05.2014 00:21
Nigdy nie jadłam mrożonych jabłek. Ciekawa propozycja deseru.
eMMe 02.05.2014 23:27
Super deserek:)
gusia1000 02.05.2014 22:56
Fajny i smaczny deser.
Milka100 02.05.2014 22:39
paluszki lizać
agnieszka131919 02.05.2014 22:15
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak