Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódki z szynki nadziewane boczniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 25 dag
cebula 1 szt
szynka wieprzowa 1/2 kg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 1 łyżka
olej do smażenia
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: łódki z szynki nadziewane boczniakami

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i polewamy masełkiem . Odstawiamy pod przykryciem, aby nie ostygły. Mięso z szynki kroimy na plastry lekko rozbijamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Obsmażamy na oleju. Nabijamy usmażone plastry na patyczek i wkładamy do pieca na ok 10 min . Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę , dodajemy wyciśnięty czosnek , następnie dodajemy pokrojone boczniaki i smażymy . Po ok 7 min podlewamy odrobiną wody - dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy masło . Wyciągamy łódeczki z piecza nakładamy na nie poduszone boczniaki. Serwujemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 01.07.2014 18:11
Apetyczne jedzonko.
Jusiaa 01.07.2014 18:01
Bardzo dobre :)
cukiereczek 01.07.2014 17:21
apetycznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak