Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

długich cienkich kiełbasek 6
gruby por 1
plastrów wędzonego boczku 6
masła 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z piekarnika

Por oczyścić i odetnij ciemnozielone liście, umyj, podzielić na pojedyńcze liście, a 1 liść pokrój na wąskie psaki, każdą kiełbasę owiń boczkiemwłóż na liścia z poraa końce obwiąż paskami pora tak żeby powstała łódeczka, Żarodporne naczynie natłuść masłem, ułóż w nim przygotowane łóeczki posyp bułką tartą przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak