Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z mortadeli z jajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 3 plasterki ( ze skórką)
jajko 3 szt
pomidor 1 szt
ser feta
cebula biała
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z mortadeli z jajem

Plastry mortadeli kładziemy na mocno rozgrzanej patelni i smażymy chwilę aż plastry powybrzuszają się do góry. Zdejmujemy z patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. W każde wgłębienie wkładamy po dwa plasterki pomidora ,parę plasterków cebuli ,wbijamy jajo i kładziemy po dwa plasterki sera.Solimy i posypujemy pieprzem .Zapiekamy w 200C aż białko się zetnie .Gotowe jajo posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.06.2015 09:02
fajnie wyglądają
Anna69 24.04.2015 10:20
Moja mama robi takie na kolację, smak dzieciństwa.
pestka 24.04.2015 09:35
smaczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak