Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z kabanosem i serem lazur

5.0
(25)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabanosy z beczki JBB 4 sztuki
ser lazur 150 gramów
ciasto francuskie 1 opakowanie
bazylia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z kabanosem i serem lazur

• Kabanosy kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy pokruszony ser. Doprawiamy bazylią i pieprzem.
• Z ciasta wykrawamy równe prostokąty, o wielkości ok. 10x15 cm. Krótsze boki zlepiamy tak, aby powstały łódki.
• Przygotowany wcześniej farsz nakładamy do łódeczek.
• Brzegi ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na papier do pieczenia.
• Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 190 stopni Celsjusza przez około 25 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.05.2018 19:28
Łódeczki tak przygotowane muszą być pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak