Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki z cykorii nadziewane orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria
żółty ser 10 dkg
orzechy włoskie
oliwa 2 łyżki
pomidor
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki z cykorii nadziewane orzechami

Liście cykorii myjemy i osuszamy, kilka odkładamy a resztę kroimy w paski.Pół sera kroimy w kostkę a resztę ścieramy na tarce, orzechy kroimy w kawałki. Pomidora kroimy w grube plastry.Cykorię, ser i orzechy mieszamy z oliwą i solimy do smaku.Taka sałatka napełniamy liście cykorii, dekorujemy kawałkami sera, plastrami pomidora i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 17.02.2012 17:00
super
leonkot 17.02.2012 17:00
super
leonkot 17.02.2012 17:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak