Łódeczki z cykorii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cykorie

    4
  • rodzynki

    3 łyżki
  • filety z piersi kurczaka

    300g
  • serek homogenizowany

    1 opakowanie
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • olej

    5 łyżek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki po namoczeniu odsączamy. Piętki cykorii odkrajamy, rozdzielamy liście. Wybieramy kilkanaście największych i dokładnie myjemy. Mięso smażymy przez 15 minut na patelni z obu stron. Kroimy w 1- centymetrowa kostkę. Mieszamy z rodzynkami i serkiem. Szczypiorek po umyciu siekamy. W celu przygotowania sosu mieszamy ocet winny, olej i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym talerzu rozkładamy po 4 liście cykorii, wypełniamy je nadzieniem i polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 06.03.2012 21:35
super
IZABELA29 13.10.2011 09:02
smacznie i prosto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat