Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki śledziowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
szczypior 1 pęczek
cebula 1 sztuka
majonez 2 łyżki
cytryna 0,5 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
matijasy 3 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki śledziowe

Kroki postępowania

1
Ziemniaki dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie włożyć do garnka i ugotować w osolonej wodzie, albo upiec w sreberku w piekarniku. Kiedy będą już gotowe odlać wodę i zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Kiedy będą ostygnięte przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką. Wydrążony środek pokroić w kostkę.
Krok 1 - Łódeczki śledziowe foto
2
Śledzie zalać wodą z sokiem z cytryny zostawić na 2 godziny. Następnie pokroić je w grubą kostkę.
Cebulę obrać, sparzyć i posiekać w drobną kosteczkę.
Jabłko obrać, wydrążyć i również posiekać w kosteczkę.
Szczypior wypłukać i posiekać.
Krok 2 - Łódeczki śledziowe foto
3
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać razem w jednej misie. Dodać majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę włożyć do wydrążonych ziemniaków. Podawać posypane szczypiorem na wierzchu.
Smacznego :)
Krok 3 - Łódeczki śledziowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 02.01.2014 23:19
genialny pomysł :)
fotoviderek 01.01.2014 10:38
Super pomysł :)
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 20:51
Ciekawy pomysł.
Stenka 31.12.2013 20:25
doskonała przekąska
Gracer 31.12.2013 20:04
fajny pomysł
maciek7 31.12.2013 19:44
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak