łódeczki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • grzyby marynowane

    0,5 słoika
  • szynka gotowana

    20 dkg
  • cebula

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    4 zabki
  • wykałaczki

  • papryka czerwona

    1 szt
  • olej

  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • ser gouda

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab kroimy na wieksze plastry nastepnie rozbijamy nacieramy startym czosnkiem i sola i pieprzem z obu stron pozostawiamy na 1 godz. Przygotowujemy wykałaczki tyle ile mamy plastrów schabu w tym czasie na wykałaczki pokorojony w kostke ser, cebule kroimy w talarki , papryke w paski , szynke w kostkę a grzyby jesli są małe nakładamy cale na wykałaczke nastepnie zawijamy w plastry schabu i obtaczamy w roztrzepnamym jajku i obtaczamy w bułce tartej smazymy na złoty kolor gdy usmażymy wyciągamy wykałaczki i mięso rozkrawamy na pół i wten sposoób powstają łodeczki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 17.07.2013 09:08
pyszności)))
rjustysia 01.12.2012 15:49
Świetny pomysł na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat