Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Locro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
ser
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Locro

SKŁADNIKI: 1/4 szklanki oleju lub masła, pół posiekanej cebuli, 3 - 4 posiekane ząbki czosnku, 75 - 90 dag obranych i pokrojonych na kawałki ziemniaków, 4 szklanki bulionu lub wody, 1 szklanka mleka, sól i pieprz do smaku, 1 szklanka startego sera Munster, queso fresco lub mozzarelli.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju lub maśle przesmażyć cebulę i czosnek. Dodać ziemniaki, bulion lub wodę, mleko, sól i pieprz. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować aż ziemniaki zaczną się rozpadać czyli 30 - 45 minut. Pokruszyć ziemniaki widelcem na mniejsze kawałki. Zdjąć z ognia. Do zupy wmieszać ser. Do zupy można dodać kukurydzę. Zupa często podawana jest z garnirunkiem z awokado.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 27.09.2010 23:15
ciekawy przepis.
wedith1 18.07.2010 11:51
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak