Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bita śmietana w proszku
-
mleko
100 ml -
czekolada mleczna
5 dag
Sposób przygotowania
2. Jedną część specjalnych foremek do robienia lizaków lodowych smarujemy czekoladą. Trzeba dać w miarę grubą warstwę czekolady, ale też nie za grubą.
3. Wstawiamy to na kilka minut do lodówki aby czekolada zastygła.
4. Następnie gdy już czekolada zastygnie bitą śmietanę ubijamy na puszystość i przekładamy ją do obu foremek. Składamy je i wbijamy patyczki.
5. Przekładamy do zamrażarki i zostawiamy na kilka godzin, żeby się zamroziły.
6. Wyciągamy z foremki gotowe!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się