Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lizaki lodowe śmietankowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bita śmietana w proszku
mleko 100 ml
czekolada mleczna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lizaki lodowe śmietankowe

1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2. Jedną część specjalnych foremek do robienia lizaków lodowych smarujemy czekoladą. Trzeba dać w miarę grubą warstwę czekolady, ale też nie za grubą.
3. Wstawiamy to na kilka minut do lodówki aby czekolada zastygła.
4. Następnie gdy już czekolada zastygnie bitą śmietanę ubijamy na puszystość i przekładamy ją do obu foremek. Składamy je i wbijamy patyczki.
5. Przekładamy do zamrażarki i zostawiamy na kilka godzin, żeby się zamroziły.
6. Wyciągamy z foremki gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak