Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Litewskie kibiny

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 90 dag
jajko 5 sztuk
margaryna 40 dag
śmietana 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
drożdże 25 gramów

Farsz:

mięso mielone 80 dag
olej
cebula 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Litewskie kibiny

1. Farsz: cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mielone mięso, podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

2. Ciasto: Margaryna ma być z temperatury pokojowej. Mąkę wymieszaj z margaryną, 4 jajkami, śmietaną i drożdżami, oprósz solą. Zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. apełnij farszem, zlep, formując pierogi. Ułóż na blasze. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.01.2014 07:20
zapowiada się smacznie
MagdaXXX 10.10.2013 18:59
oooo czegoś takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak