Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Liście boćwiny z serem (do obiadu)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina liście 1 kg
masło 1 1/2 łyżki
mąka pszenna 1 1/2 łyżki
żółty ser ostry 25 dag
czosnek 5 ząbków
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Liście boćwiny z serem (do obiadu)

Wykonanie:
Liście boćwiny dokładnie wypłukać, zalać małą ilością wody i obgotować w osolonej wodzie, następnie ostudzić i pokroić. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać na zasmażkę i polać mlekiem. Zagotować, połączyć z żółtkiem i wymieszać z boćwiną. Przyprawić do smaku solą i posiekanym czosnkiem. Podgrzać, posypać startym serem i podawać od razu najlepiej z młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 19.05.2014 23:44
interesujące
Christopher 17.05.2014 19:54
Ciekawa przepis..
sylwia_sl 17.05.2014 17:57
Bardzo smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak