Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Liściaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
ziemniaki ugotowane 25 dag
słonina 10 dag
cebula biała 1 szt.
śmietana 1/2 szklanki
kapusta 1 główka/mała
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Liściaki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać ugotowane ziemniaki doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Liściaki foto
2
Na świeże liście kapusty , kłaść po 2 łyżki ciasta ziemniaczanego, następnie zwinąć w pół i układać w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem.
Krok 2 - Liściaki foto
3
Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekroić na pół i polać sosem sporządzonym ze stopionej słoniny z cebulą i śmietany.
Można również zalać liściaki przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku.
Krok 3 - Liściaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 16.12.2014 23:21
ciakawa nazwa, takie jakby gołąbki
Stenka 16.12.2014 16:19
ja bym to polała jakimś sosem mięsnym
berys18 16.12.2014 13:14
super nazwa, super danie
AgaS10 16.12.2014 10:16
zaintrygowała mnie nazwa:)
Zdzisław 16.12.2014 07:50
takie potrawy bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak