Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lipówka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód lipowy 1 kg
woda 1 litr
spirytus 1 litr
świeże kwiaty lipy 3 szkl.
skórka z cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: lipówka

Wodę, miód i kwiaty lipy podgrzać w garnku i po godzinie przecedzić. Jak przestygnie dodać skórkę z cytryny i spirytus. Przelać do słoja i odstawić na kilka dni. Jak osad opadnie na dno,to przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.12.2016 14:06
Nalewki na lipie jeszcze nie robiłam. jak nie zapomnę, to latem spróbuje.
gacopierz23 28.03.2015 19:55
dobra na przeziębienia
mamusia1 11.08.2013 22:46
wspaniała w smaku
Beata73 01.09.2012 09:00
super na przeziębienie
Beata73 01.09.2012 09:00
super na przeziębienie
Beata73 02.05.2012 09:17
ciekawa w smaku
Beata73 02.05.2012 09:17
ciekawa w smaku
bgs1984 17.04.2012 15:49
extra
Beata73 25.02.2012 10:17
aromatyczna inaczej!!
Beata73 25.02.2012 10:17
aromatyczna inaczej!!
Wojt@s
Wojt@s 14.02.2012 12:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak