Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Linguine z drobiową potrawką Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

pierś z kurczaka 1 szt duża
ocet balsamiczny 4 łyżki
warzywa 400 g mieszanki meksykańskiej
koperek 4 łyżki posiekanego
Cebula suszona Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
bulion 600 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej 2 lyżki

do smaku

sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

makaron

makaron 500 g linguine
woda 5 l
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Linguine z drobiową potrawką Zewy


Pierś z kurczaka umyć i pokroić w sporą kostkę.
Przełozyć do głębokiego talerza, zalać octem balsamicznym i wymieszać.
Odstawić na 15 minut a potem rozgrzać szeroki rondel, wlać olej i przełożyć kawałki kurczaka.
Podsmażyć a potem dodać mieszankę i koperek oraz cebulkę i czosnek i zalać wszystko bulionem po czym na mały ogniu dusić do momentu aż będzie wszystko prawie miękkie.
Następnie doprawić do smaku przyprawami i na koniec potrawkę zagęścić ziemniaczaną mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Zagotować i podawać z linguine ugotowanym według przepisu na opakowaniu.
Linguine można wymieszać z potrawką lub podać potrawke obok makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak