Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse i wędzonym łososiem

Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse i wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • linguine truflowe

    400 g
  • Zielone szparagi

    150 g
  • pomidory concasse

    2 szt
  • śmietana kremówka

    300 ml
  • cebula dymka

    2 szt
  • parmezan starty

    40 g
  • serek mascarpone

    400 g
  • rukola

    1/2 pęczka
  • sól czosnkowa Prymat

    do smaku
  • wędzony łosoś

    100 (norweski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i Przyprawą do dań z makaronu Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem i rukolą, ułożyć na talerzach, posypać pomidorami concasse i parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

edzik

17.07.2013 15:26
bardzo smaczne :)

arbuzowo

17.07.2013 12:08
Uwielbiamy makarony, a ten wygląda wyjątkowo smakowicie

dominikaz

17.07.2013 12:02
super pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat