Lin z groszkiem zielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z lina

    80 dag
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • masło

    2 łyżki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    3 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy na porcje , oproszamy przyprawa do ryb . Groszek odcedzamy , dusimy go na masle .Doprawiamy sola i pieprzem.Naczynie zaroodporne smarujemy maslem , wkladamy groszek. Na groszku ukladamy kawalki lina , solimy i pieprzymy wedlug uznania . Pieczemy w piekarniku nagrzanym 160-170 stopni 20-25 minut . Posypujemy natka pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 11.04.2013 00:26
bardzo smaczny
Misiakova 15.05.2012 11:25
WSPANIAŁE
halina17 28.09.2010 13:42
Smaczna ryba.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat