Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin w pieczarkowym sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ryby 1/lina kg
sól
mąka pszenna
tłuszcz do smażenia
ziemniaki ugotowane 8 szt.

Składniki na sos

cebula biała 1 szt.
pieczarki 10 szt.
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Lin w pieczarkowym sosie

Wykonanie:
Rybę oczyścić, posolić, obtaczać w mące i obsmażyć.
Wykonanie sosu:
Cebulę drobno posiekać i udusić na maśle razem z pokrojonymi pieczarkami. Podrumienić, posypać mąką, rozprowadzić bulionem i mieszając zagotować. Następnie przelać sos do garnka , doprawić solą, wlać wino, włożyć rybę i obrane pokrojone ziemniaki. Garnek przykryć i dusić na słabym ogni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.06.2014 09:46
no fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak