Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin w koperku smażony we frytkownicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lin w koperku smażony we frytkownicy

Kroki postępowania

1
Lina dokładnie wypatroszyć, wyciąć kręgosłup, pokroić na kawałki, dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą morską, pieprzem mielonym oraz suszonym koperkiem. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Lin w koperku smażony we frytkownicy foto
2
We frytkownicy mocno rozgrzać olej, wkładać kawałki ryby. Smażyć kilka minut.
Krok 2 - Lin w koperku smażony we frytkownicy foto
3
Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką
Krok 3 - Lin w koperku smażony we frytkownicy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.07.2013 15:17
nie mam frytkownicy ale super rybka
romanrafal
romanrafal 25.04.2013 16:05
podoba mi się przepis,pycha
Alex_M 13.02.2013 12:01
fajna rybka!
IlonaAlbertos 02.02.2013 00:31
Nie ma to jak dobra rybka.
IZABELA29 09.01.2013 10:25
lubie taka rybkę ale frytkownicy mało kiedy używam..
ben-ka 08.01.2013 10:16
lin to jedna z moich ulubionych ryb.
barbara11561 29.12.2012 00:15
pyszna rybka
Motorek 27.12.2012 10:42
smaczne jedzonko
mela25 26.12.2012 09:07
pyszna rybka :)
Beatris 25.12.2012 18:00
Smakowicie przygotowana rybka.
Lemon 25.12.2012 09:45
pycha
Krystyna32 25.12.2012 08:35
extra
IwonaKa 25.12.2012 00:48
pyszny jest lin,tylko te ości,takie drobniutkie
Zdzisław 24.12.2012 23:44
ale dobra ryba
treonina 24.12.2012 23:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak