Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Limanda na puree ze szpinaku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

limanda 3 filety
szpinak mrożony 100 g
śmietana kremowa 30% 2 łyżki
masło 1 łyżka
sok z cytryny
sól do smaku
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Limanda na puree ze szpinaku

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy rozmrożony szpinak , mieszamy i smażymy 5 minut .Doprawiamy do smaku .
Krok 1 - Limanda na puree ze szpinaku foto
2
Do szpinaku dodajemy śmietankę , smażymy jeszcze 2-3 minuty .
Krok 2 - Limanda na puree ze szpinaku foto
3
Filety ryby kroimy na małe porcje , skarapiamy sokiem z cytryny , posypujemy solą i przyprawą do ryb , panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej . Smażymy na rumiano na oleju .
Krok 3 - Limanda na puree ze szpinaku foto
4
Puree wykładamy na talerz , na puree układamy usmażoną limandę . Możemy też użyć innej ryby np. morszczuka .
Krok 4 - Limanda na puree ze szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 17.12.2013 16:00
bardzo smacznie i zdrowo
wyattearp 16.12.2013 11:31
uwielbiam szpinak a jeszcze w połączeniu z pyszną rybką rewelacja
eMMe 16.12.2013 11:10
Pyszny obiad:)
gosia561 15.12.2013 17:53
wspaniały obiad
Niki22 15.12.2013 17:46
nigdy jeszcze nie jadłam tej rybki :)
Renataj 15.12.2013 16:54
Przyznaję, że takiej rybki jeszcze nie jadłam ale wyglada smakowicie.
Jusiaa 15.12.2013 16:40
Wyśmienita rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak