Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleczko słodzone 2 puszki
rum 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Likier świąteczny

1. Dwie puszki mleczka słodzonego włóż do garnka, zalej całkowicie wodą i gotuj przez 2 godziny. Następnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia, najlepiej na noc.
2. Zimną masę przełóż do miski i dodaj pół rumu. Dokładnie wsztstko zmiksuj. Jeśli masa będzie zbyt gęsta dla rozrzedzenia dodaj trochę mleka niskotłuszczowego, najlepiej 0.5 procentowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.12.2013 23:59
Pyszny likier.
SmacznaPyza 28.11.2012 19:20
stanowczo za dużo kajmaku na tę ilość rumu
Mysiunia 27.11.2012 11:17
Zgadzam się z Habibi - bardzo niedokładny przepis. poza tym jak dodam zwykłe mleko, aby całość rozrzedzić to likier mi się nie skwasi po kilku dniach?
Renataj 27.11.2012 10:05
Warto spróbować.
Renataj 27.11.2012 10:05
Warto spróbować.
Andysz 27.11.2012 09:47
mm świetny;]
Habibi 27.11.2012 09:44
(...) Zimną masę przełóż do miski i dodaj pół rumu. (...) - a co z resztą rumu? ...no i 2 puszki słodzonego mleka na tak małą ilość alkoholu? Czy to nie jest zbyt słodkie ... bo z pewnością bardzo gęste ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak