likier mandarynkowy

likier mandarynkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wódka

    0,5 litra
  • mandarynki

    5 sztuk
  • cukier wanilinowy

    1
  • woda

    350 ml
  • cukier kryształ

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mandarynki sparzyć gorącą wodą, zetrzec skórkę na drobnych oczkach. z mandarynek wycisnąć sok i dodać cukier waniliowy. To zalać wódką, zakręcic słoik i odstawić na 10 dni, codziennie wstrząsac naczyniem.

Po 10 dniach odcedzić, wode zagotowac z cukrem (mozna doprawic sokiem z cytryny). Po wystygnięciu dolac do reszty.

Zlewac do butelek przez lejek z watą, Odstawić na 4-5 miesięcy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat