Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier Malibu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 250 g
spirytus 250 ml (można użyć wódki)
mleko skondensowane 1 puszka/opakowanie
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka/opakowanie

Porada

Wiórki z malibu można wykorzystać do wybranego wypieku.

Przepis i sposób przygotowania na: Likier Malibu

Wiórki przesypujemy do szczelnego słoiczka, zalewamy spirytusem lub wódką, słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 7 dni nawet do 1 miesiąca. Im dłużej wiórki będą w słoiku, tym oddadzą większy aromat spirytusowi. Po upływie odpowiedniego czasu wiórki odsączamy np. przez ściereczkę. Łączymy razem oba mleka, dodajemy spirytus kokosowy i mieszamy. Likier przelewamy do butelki i pijemy schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 17.11.2015 08:58
Zmysłowy likier :)
Benita 16.11.2015 15:17
Wyborny trunek
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 14:47
idealny na jesienny wieczór

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak